Els continguts de la matèria d’Educació visual i plàstica a la nostra escola volen desenvolupar directament les competències unides al desenvolupament de la personalitat del nen i, per tant s’identificarien en la nostra programació:
Volem ensenyar
1. La competència d’autonomia i iniciativa personal.

2. La competència social i ciutadana, ja que es treballa amb eines pròpies del llenguatge visual que condueixen a la comprensió crítica, el pensament creatiu i l’expressió de les emocions, vivències i idees.
3. La competència artística i cultural per afavorir tot el que suposa conèixer, comprendre, apreciar i valorar críticament diferents manifestacions culturals i artístiques, utilitzar-les com a font d’enriquiment personal i gaudi, i considerar-les com a part del patrimoni de la col•lectivitat.
4. La competència en el coneixement i interacció amb el món físic per mitjà de l’ús de procediments, relacionats amb el mètode científic, com l’observació, l’experimentació i la reflexió posterior.
5. La competència artística incorpora igualment el coneixement bàsic de les principals tècniques, recursos i convencions dels diferents llenguatges artístics. Suposa també desenvolupar actituds de valoració i estima de la creativitat implícita en l’expressió artística, d’interès per cultivar la pròpia capacitat estètica i creativa i de respecte cap a la diversitat d’expressions artístiques i culturals de la pròpia comunitat i d’altres.
6.Les competències comunicatives, tant la lingüística i audiovisual, com l’artística i cultural. D’una banda, amb la competència lingüística i audiovisual .
Amb l’alumnat procedirem, de forma gradual, anar enriquint: saber mirar per comprendre; saber fer per expressar-se, i saber analitzar i reflexionar a partir d’aspectes conceptuals i complexos per a construir noves visions alternatives sobre si mateix i els diferents aspectes de la realitat.

Coneixem Miró

Coneixem Miró

Buscar este blog

viernes, 27 de enero de 2012

Màscares a cicle superior "Carnaval"

Els nens i nenes de cicle superior han començat a dissenyar les seves màscares. Els gats han tingut molt d' èxit. Utilitzem paper maxé per fer el volum sobre un plat de paper.

La pròxima setmana publicarem com han quedat després de pintar-les.

Ja l' has tenim !!!!Amb un toc de pintura mireu que maques....




Tapa d' hivern de cicle inicial

No he pogut esperar i l' altre dia vaig haver de fer una fotografia a la tapa de 1r i 2n....és maquíssima. Pròximament penjarem més perquè cada nen l' ha donat el seu toc personal.
Ah! El telefèric es mou ja que hi ha un pal de polo que passa per darrere i dóna la sensació de desplaçar-se per la línia .

Habitacions en perspectiva a cicle superior

A partir d'  unes fitxes, on hi ha una perspectiva donada, els nens miraran revistes de decoració i seleccionaran fotografies per decorar l' habitació.
Després enganxaran, i donaran color a les parets i terra. Així han quedat alguns dibuixos del primer grup que ha passat pel taller. Enhorabona perquè s' han esforçat molt!




Marietes amb fang a educació infantil

    Hem començat a fer unes marietes. Només faltarà pintar-les!